Doğal olarak üretilen gurme balın tadını çıkarın..

Sağlıklı kahvaltılar için tamamen doğal olarak bal ve pekmez üretiyoruz. HERŞEY SİZLER İÇİN..

"Her Şey Erzurum da Başladı"

Bu başarı öyküsü yaklaşık yarım asır önce kurucumuz Hacıbey Aktürk ile Erzurum'da başladı. Hacibey Aktürk 1939 yılın da Bayburt Üzengili köyün de çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 1960 Yılın da Almanya'ya işçi olarak yerleşen Hacibey Aktürk tam 21 yıllık çalışma hayatının ardından anavatanı Türkiye'ye dönerek Alman çalışma disiplinini Türk'ün dürüstüğü ile birleştirerek ticari hayata ilk adımı atmaya karar vermiştir. 1981 yılın da kendisini Erzurum'da beklemekte olan üç oğlu Nadim Aktürk, Ekrem Aktürk ve Abdulselam Aktürk ile birlikte 70 m² bir işyerin de toptan gıda ürünleri satışı yapmaya başlamışlardır. Yıllar ard arda geçerken AKTÜRK GIDA hızla büyümeye başlamış, Erzurum'a daha sonra da Doğu'ya sığmaz olmuş ve ailenin ortanca çocuğu Ekrem Aktürk'ün sunduğu süt ürünleri üretim fikri Hacibey Aktürk tarafından onanmış ve hızlıca hayata geçirilmesi için çalışmalar başlamıştır.

1999 yılı itibari ile Sakarya ilin de AKTÜRK SÜT SAN VE TİC. LTD. ŞTİ. adı altın da süt ve süt ürünleri üretim tesisinin kuruluşu sağlanmıştır. AKTÜRK SÜT 1 yıl süreyle sadece ayran ve yoğurt üretimi yapmış fakat 2. yılın başında tesis de yapılan büyük bir revizyonla bütün süt ürünlerinin üretimine start verilmiştir. AKTÜRK SÜT üretmekte olduğu doğal ve kaliteli süt ürünleri ile Türk halkının ilgi ve beğenisini toplamayı başarmıştır. Fakat yıllar geçtikçe yaygınlaşan katkı ve koruyucu maddeler, raf ömrü daha az olması sebebiyle doğal ürünlere olan ilginin azalmasına sebep olmuştur. 2012 Yılı itibari ile katkılı ürünler üretimi yapmamak için üretim kapasitesi düşürülmüştür.

2014 yılına girilmesi ile birlikte kendini yenileyen şirkette yönetim görevi 3. nesile devredilmiştir. Cafer Aktürk, dedesi Hacibey Aktürk, babası Nadim Aktürk ve amcaları Ekrem Aktürk ile Abdulselam Aktürk den almış olduğu tecrübe ve birikimi bir altın bilezik gibi koluna takarak yola çıkmıştır. Cafer Aktürk, üretilen organik ürün Yelpazesini genişletmek amacı ile tam donanımlı bir dolum tesisi kurarak Bal ve pekmez üretiminede start vermiştir. Mandıram Gıda yenilenen markaları, Bal ve Süt sektöründe ki 40 Yılı aşkın deneyimleri ve Kurulan son teknoloji üretim tesisleri ile Üretilen Doğal Bal, Pekmez ve Süt ürünlerinin tüketiciye daha hızlı ve ilk elden ulaştırılabilmesi için yeni bir marka ve yeni bir kimlik ile perakendecilik sektöründe de yer almaya karar vermiştir. Yenilenen 'MANDIRAM' ve 'GURME BAL' markaları ile üretilen organik ürünlerin satılacağı ilk 'GURME DÜKKAN' 2015 yılı içerisin de Erzurum'da hizmete açılmıştır. Mandıram, Gurme dükkan şubelerinin Türkiye geneline hızlı bir şekilde yayılması ve üretilen katkısız ürünler ile sağlıklı nesiller yetişmesi için çalışmaktadır. Mandıram ailesi olarak KAHVALTI MASANIZ DA SAĞLIĞINIZA KEFİLİZ.